Lejekontrakt til sommerhusudlejning


Hvordan udformer man en god sommerhus lejekontrakt? Hvilke emner skal med, og hvordan skal det formuleres? Her er nogle gode råd fra erfarne sommerhusudlejere.

Lad os slå fast med det samme, at du ALTID bør udforme en lejekontrakt og sende den til lejeren, når du udlejer dit sommerhus. Lejekontrakten er nemlig både din og lejerens sikkerhed for, at der er enighed om det aftalte. Med en god lejekontrakt sender du et signal til lejeren om, at du har styr på tingene, og at lejeren trygt kan regne med jeres aftale. Og lejerens tryghed er vigtig, for sommerhusleje er en tillidssag!

Sommerhus lejekontrakt eksempler:

- lejekontrakt eksempel 1 (dansk)
- lejekontrakt eksempel 2 (dansk)
- lejekontrakt eksempel 3 (dansk)
- lejekontrakt eksempel 4 (tysk)
- lejekontrakt eksempel 5 (dansk)

Vi takker for de indkomne lejekontrakteksempler og modtager meget gerne flere, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du har et andet eksempel på en lejekontrakt på dansk, tysk eller engelsk. Se også vores andre tips fra de erfarne sommerhusejere.


Lejekontrakten bør indeholde de fleste af disse punkter:


1. Parterne
- Dit eget og lejerens navn+adresse samt mail+telefon

2. Beskrivelse af sommerhuset
- Sommerhusets adresse + evt. informationer om sommerhuset (fx plads til 6 personer i 3 soverum, spabad, barneseng/stol og internetadgang. Hund og kat er tilladt, men ellers ingen husdyr).

3. Pris og lejeperiode
- Den aftalte pris samt præcise lejeperiode inkl. tidspunkter for ankomst og afrejse.

4. Ekstra omkostninger
- Priser på forbrug som vand, el, varme, brænde samt hvordan/hvornår afregning finder sted.

5. Betaling
- Hvornår og hvordan betalingen skal foregå.

6. Depositum
- Hvornår/hvordan betales depositum? Og hvornår/hvordan tilbagebetales overskydende depositum? Hvilke ydelser indgår i modregningen af depositum?

7. Nøgleudlevering og -aflevering
- Hvornår og hvordan nøglen udleveres/afleveres.

8. Slutrengøring
- De aftalte vilkår vedr. rengøring. Gør lejer selv rent eller betales der ekstra for dette?

9. Reklamationer
- Hvordan og til hvem skal lejer gøre opmærksom på eventuelle mangler/reklamationer i løbet af lejemålet? Hvordan kommer lejeren i kontakt med dig i lejeperioden?

10. Afbestilling
- Betingelserne for afbestilling af opholdet og de økonomiske konsekvenser heraf. Tidsfrist for afbestilling uden beregning.

11. Forsikringer og skader
- Hvilke forsikringer er tegnet vedr. opholdet, og hvem hæfter for eventuelle skader under opholdet?Sommerhus lejekontrakt eksempler:

- lejekontrakt eksempel 1 (dansk)
- lejekontrakt eksempel 2 (dansk)
- lejekontrakt eksempel 3 (dansk)
- lejekontrakt eksempel 4 (tysk)
- lejekontrakt eksempel 5 (dansk)  SommerhusDanmark.dk - gode råd til sommerhusejere om opbygningen af deres sommerhusannoncer, så de opnår optimal interesse fra sommerhuslejerne.