Sådan sikrer du, at lejerne betaler

Hos SommerhusDanmark.dk holder vi nøje øje med forskellige svindelmetoder, så vi kan advare vores udlejere så hurtigt som muligt.

Fælles for alle svindelmetoder er dog, at de let kan undgås, hvis du blot insisterer på at modtage betaling forud - via bankoverførsel eller MobilePay!

De fleste lejere er heldigvis ærlige mennesker, men det hænder, at danske sommerhusudlejere bliver ofre for svindlere, der aldrig betaler for deres ophold i sommerhuset.

Det kan du se et eksempel på her...

En lejer havde held til at smutte fra regningen

En af vores udlejere kom desværre på et tidspunkt i kløerne på en dygtig dansk svindler. Inden svindelen blev opdaget, nåede han at bo gratis i sommerhuset i 3 uger samt købe både en vaskemaskine, en tørretumbler og blomster på regning, som udlejeren efterfølgende havde besvær med at undgå at betale!

Her følger udlejers beskrivelse af forløbet, så du og andre udlejere forhåbentlig kan undgå at havne i samme uheldige situation:Vi har lejet huse ud i 15 år og kan godt se, når det ikke lige er rigtigt, men vi er desværre alligevel faldet for et par svindlere. De skrev, at de var fra www.dansk-billeasing.dk med navnene Dorthe og Jens.

Dorthe søger et feriehus til deres sælger Jens, som skal køre på Fyn i 14 dage - om vi kan hjælpe? Det er først på ugen, og det måtte gerne være fra lørdag. Vi svarede på mail, at det kunne vi godt. Dorthe svarede, at det var alletiders, og hun vil så med det samme overføre lejen. Det lyder jo ok, men da lejen ikke i den flg. uge er kommet, kontakter vi hende på mail. Vi får det svar, at pengene skam er overført, og sådan fortsætter det ellers frem og tilbage.

Ind imellem mailer vi også med Jens, som jo boede i sommerhuset, men han henviste hver gang til Dorthe på kontoret, for han havde ikke noget at gøre med betalingen, som han sagde. Sådan fortsatte det med stadigt flere mails og forsøg på at komme igennem på telefonen til Dorthe, men intet skete.

Da vi til sidst truede med politianmeldelse stoppede al respons fra Dorthe og Jens, og vi så eller hørte ikke mere til dem. Da havde Jens nået at være i huset i 3 uger, hvor han havde købt vaskemaskine, tørretumbler og blomster på regning. Disse regninger kom til sommerhuset, og der kommer måske flere, vi ved det ikke.

Telefonnummeret til Jens virker pludselig ikke mere. Vi har også været ved politiet, men her var der ikke noget hjælp at hente, så vi kunne godt tænke os at advare andre udlejere mod disse to mennesker.