Gode gør det selv-tips til sommerhusudlejere

Vedligeholdelse af sommerhuset kan ofte virke som en uoverskuelig opgave. Men det kan godt betale sig at ofre en weekend eller to på at få sommerhuset til at fremstå velholdt.

Det kan nemlig betyde, at lejerne får en ekstra god oplevelse og får lyst til at besøge dit sommerhus igen.

Ved hjælp af mindre istandsættelser, kan du ofte give dit sommerhus et løft, der vil få huset til at virke endnu mere attraktivt for dine gæster. Vi hjælper dig med, hvad du med fordel kan ordne først, hvis du vil gøre det selv og gerne vil øge chancen for, at dine gæster vender tilbage.

Du bør især fokusere på komfort, funktionsdygtighed og det umiddelbare indtryk af huset. Her kommer 5 projekter, du selv kan kaste dig over, som har stor betydning for dine gæsters sommerhusoplevelse:

Fokus på fugt

Hvis indeklimaet skal være optimalt, er det afgørende, at der ikke er fugt i sommerhuset. Det kan du afhjælpe på flere måder. Du bør først og fremmest gennemgå alle de steder, der kan risikere at tiltrække fugt. Tag, tagrender og nedløbsrør er gode steder at starte. Her bør du sørge for, at de hverken er utætte eller tilstoppede - det kan nemlig ende med at give fugtskader og have konsekvenser for dit indeklima.

God ventilation kan også afhjælpe fugtproblemer. Mange sommerhusejere vælger at bekæmpe fugt ved at vinteropvarme deres sommerhus. Det er dog en forholdsvis dyr løsning, som du i stedet kan erstatte med enten naturlig ventilation eller ved at investere i varmepumpe eller ventilationsanlæg.

Er huset tæt?

Gamle vinduer kan give træk og kuldenedfald i dit sommerhus. Hvis du vil sikre dig, at dine gæster får en god ferie uden at tage hjem med en forkølelse i bagagen, bør du derfor tjekke, om huset er tæt.

Fuger, bundglaslister og tætningslister bør alle gennemgås og udskiftes, hvis de er meget slidte. Det kan nemlig betyde utætheder, som inviterer kulden direkte ind i dit sommerhus.

Husets ydre

Når en lejer kommer til huset, er førstehåndsindtrykket af husets ydre altafgørende. Du kan hurtigt få dit sommerhus til at fremstå flot ved eksempelvis at give huset en omgang maling. Vind og vejr har stor indflydelse på træværket og sommerhusets umiddelbare udseende.

Undlader du at behandle træværket, begynder det hurtigt at blive trist og gråt. Brug derfor en god træbeskyttelse, der kan forhindre, at overfladen nedbrydes.

Giv også haven en grundig omgang ved at slå græsset samt fjerne tilvoksede bede og store buske.

Luk lyset ind

Et lyst sommerhus virker indbydende. Du kan derfor med fordel overveje, om lysindfaldet fra vinduerne og farverne på væggen komplementerer huset og får det til at fremstå imødekommende.

Det kan give lejeren en positiv opfattelse af husets størrelse og rummelighed. Mørke vægge og smalle vinduer kan hurtigt give en trist opfattelse af sommerhuset, som let kan undgås ved hjælp af eksempelvis en omgang maling.

Gennemgå apparaterne

Sørg for, at dine lejere ikke oplever, at kun halvdelen af sommerhusets apparater virker. Det virker måske banalt, men det kan have stor betydning for dine gæster.

Hvornår har du for eksempel sidst tjekket, om bruseren er kalket til, eller om emhætten fungerer optimalt? Gå en runde i huset og test, om al teknikken virker. På den måde undgår du at skuffe dine lejere.